Bloggpost

2018-12-06

Bäst 2018

2018 har varit ett fullspäckat år när det gäller foto & videoprylar så det kommer att bli en utmaning att få till CyberPhoto Awards det här året. Inte för att det saknas prylar som platsar utan att göra ett val. Flera sajter har redan sammanställt årets "vinnare" och vi kommer att presentera våra vinnare inom kort.

En kamera som förtjänar en hög placering är Canon EOS M50 som försvunnit i bruset av fullformatskameror men som betydde mycket för många fotografer. Den presterar väldigt bra och var den kamera som för Canon egentligen bröt isen och visade att man tar spegelfria kameror på allvar - långt innan EOS R presenterades. När EOS M50 lanserades förstod vi att spegelfria kameror från Canon är på gång på en högre nivå än tidigare och vid lanseringen av EOS R var man tydliga från Canon att det här är "början". Även om det skapar lika många nya frågor som svar så är det glädjande att Canon tar upp matchen med konkurrenterna. 

Sony A7R III skulle utan problem kunna nomineras i flera klasser men då den kom 2017 får den stå utanför trots att den har gjort en succé i särklass under året. Sony har däremot släppt objektiv under året som kommer att uppmärksammas. Nikon har lanserat Z-serien som fått både ris och ros under hösten men det finns en produkt från Nikon som sticker ut och kommer att belönas på något sätt - 500mm i PF-serien! Alla som kunnat testa det här objektivet är eniga, det är en fantastiskt bra produkt, en riktig "hit".

Det finns massor av andra produkter som sticker ut i år, DJI Ronin, Mavic, Zhiyun Weebill och massor av andra roliga och kreativa prylar. Vilka som vi anser vara de bästa 2018 kommer inom kort i Bloggen. Vad tycker du?