Bloggpost

2019-03-18

Canon EOS RP + 40mm pancake = sant

Nya Canon EOS RP lanseras med en EF-adapter som standard och vi har hittat en ny favoritkombo för Canon EOS RP tillsammans med Canon EF 40/2,8 STM.

När Canon EOS RP lanserades så ställde sig många frågan varför Canon lanserar en instegskamera när det bara finns professionella RF-objektiv till den. Tanken är att du som har EF objektiv sedan tidigare ska kunna använda dessa tillsammans med adaptern som följer med, vilket är en bra lösning tills dess att Canon har släppt objektiv som passar EOS RP till både storlek och pris.

EOS RP är mindre och smidigare än sin storebror EOS R, så vi testade med att para ihop EOS RP med en Canon EF 40/2,8 STM. Det finns ett litet och billigt objektiv till RF fattning, RF 35/1,8 Macro men det är ändå större, tyngre och betydligt dyrare än EF 40/2,8 STM.

Som du ser på första bilden här ovan så är den kombinationen riktigt smidig, speciellt med tanke på att det är en fullformatskamera. Vi tycker att Canon EOS RP är en mycket intressant kamera som tar bra bilder, och tillsammans med EF objektiv så blir den av de mest prisvärda fullformatskamerorna för tillfället.

Bild två tagen med Canon EOS RP + 40mm f/2,8

Läs mer: Canon EOS RP kamerahus + EF till EOS R-adapter + EF 40/2,8 STM