Nyhet

2019-05-22

Olympus lanserar Tough!

Olympus tough har varit det självklara valet när det kommer till vatten och stötåliga kompaktkameror och nu lanserar de en ny version TG-6.

Olympus TG-6 är uppföljaren på den otroligt populära TG-5. Det som gör Tough serien så populär och unik är att den har allt man någonsin kan behöva i en kompaktkamera. Den är vattentät, stöttålig, 8x zoom, makroläge och en ljusstark optik på bländare f/2.0. Det finns även en del tillbehör du kan köpa till som dykhus vilket klarar djup ned till 45m, fisheyekonverter för ett bredare omfång, objektivring för ännu bättre skydd mot objektivet och en blixtdiffusor för mjukare blixt.

Nya TG-6 använder samma bildprocessor som E-M1X vilket bidrar till bättre upplösning och mindre brus. Den har nu en ny digital telekonverter som ger upp till 8x zoom instället för 4x på förra modellen. Antireflexbehandlingen på glaset i sensorn minskar nu spök- och ströljuseffekter i bilderna. TG-6 har även fått en ny LCD-skärm på hela 10,4 miljoner punkter, vilket är betydligt mycket bättre än de flesta nya kameror på marknaden.

Kameran har ett variabelt makroläge som gör det möjligt att fokusera upp till 7x med en närgräns på endast 1cm vilket gör att du kan ta fina makrobilder med en liten, smidig kompaktkamera. I makroläget har du även en ny funktion, fokusstacking vilket gör det möjligt att ta 3-10 bilder som kameran sedan sätter ihop till en bild för att skapa en skarpare bild.

Första leverans kommer i sista veckan av juni och kommer vara i begränsat antal så vänta inte med att boka till exemplar! Kameran finns i både röd och svart.

Läs mer och boka här: Olympus Tough TG-6 Röd