Nyhet

2019-05-22

Peak design lanserar!

Peak design lanserar nu sitt första stativ, Travel Tripod. Ett resestativ som har ett nytänkande från botten och upp med många smarta funktioner som gör ditt resande mycket lättare.

Peak Design har hållt på bygga detta stativ i över fyra år och vi kan förstå varför det tagit så lång tid. Allt är igenomtänkt på ett modernt och snyggt sätt, allt från fötterna till toppen har en klar tanke bakom sig. Hela stativet är byggt för att vara så litet som möjligt och det har dom helt klart lyckats med, stativet är nästan hälften så tjockt som ett vanligt resestativ är ihopfällt. Detta gör att stativet får plats i flaskhållare som finns på de flesta ryggsäckar, och självklart på Peak Designs egna ryggsäckar.

Huvudet är helt omdesignat i jämförelse med en vanlig kulled, du har en pelar med en kula på och sedan ett huvud som mjukt rör sig över kulan. Huvudet är designat så att när du fäller ned kulleden så rymms det mellan benen och tar minimal plats vilket i jämförelse med vanliga resestativ är både smidigt och framför allt snabbt då alla resestativ kräver dig att vända benen mot kulleden för att den ska bli så liten som möjligt. Tiden det tar att ta upp och ned stativet jämfört ett annat resestativ är riktigt stor.

Benen är också designad för att vara så smidiga och snabba som möjligt att ta upp och ned, stativet använder fliplås för att lossa benen. Låsen är designade så dom nästan överlappar varandra och det gör det möjligt att öppna alla fliplås samtidigt och benen faller ut snabbt och konsist. Du stänger sedan låset i den längd du vill ha och snabbt har du satt upp ditt stativ istället för att behöva vända på benen, sänka mittpelaren och sedan börja fälla ut benen. Helt klart en smidig design som kommer uppskattas av alla resande fotografer.

Stativet kommer i två prisklasser, ett billigare i aluminium och ett dyrare i kolfiber. Svenskt pris finns ej tillgängligt ännu men uppdateras så fort vi får det.

Peak Design säger att första leverans kommer i början av december och tillgången kommer att vara starkt begränsad på grund av många beställningar, så se till att boka ditt exemplar redan nu!

Boka här:
Peak Design Travel Tripod kolfiber
Peak Design Travel Tripod aluminium