Bloggpost

2019-07-27

X-files: Skógafoss

Skógafoss - två år senare. Förra gången jag var där så öste regnet ner, denna gång sken solen. Packat med fotograferande och poserande turister. Jag ställde mig i en vinkel jag gillade och sedan matade jag på ett antal bilder för att sedan kunna pussla ihop en bild utan turister. Sedan var det bara att vänta tills någon poserade på ett intressant sätt. Plötligt så händer det och bilden satt där. Dessutom var det bara ett fåtal andra med i bilden som Photoshops smarta lagningspensel käkade upp utan problem.

Skógafoss är ett av Islands största vattenfall och ligger i älven Skogá i Suðurland. Det är 25 meter brett och faller 60 meter ner från de klippor som tidigare utgjorde kustlinjen. Nu ligger havet fem kilometer bort. På den östra sidan om vattenfallet går en vandringsled upp till bland annat passet Fimmvörðuháls, vilket ligger mellan glaciärerna Eyjafjallajökull och Mýrdalsjökull.

Den bild du ser är tagen med Fujifilm GFX 50S + GF 32-64/4 R LM WR, 50mm, f/11, 1/250s och ISO 100.

Klicka här för att se större bild >>

Bilderna i X-files ska allmänt inte betraktas som testbilder då de ofta är redigerade och många gånger på sätt som leder till ökat brus. Dessa bilder är mer för inspiration och allmänt bildintresse. 

Vill du läsa mer ur vår serie ”X-files" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just X-files, eller bara klicka på denna text >>

/Thomas