Bloggpost

2020-12-22

En magisk favorit!

En normalzoom är ett av de mest populära objektiven som finns, du får flera trevliga brännvidder i ett och samma ljusstarka objektiv. Det finns dock en normalzoom som är lite mer unik än resterande.

En normalzoom passar perfekt för fotografer som behöver bra och skarpa bilder i ett snabbt arbetsflöde. För hobbyfotografer som har mer tid brukar ett starkt val vara fasta objektiv då du får mer ljus, finare bakgrundsoskärpa och ofta skarpare bilder. Det finns dock ett objektiv som tar det bästa från båda i ett objektiv.

Med Canon RF 28-70/2,0 L USM får du samma trevliga brännvidd och du har ett helt bländarsteg extra vilket gör otroligt mycket med känslan i bilden. Du får en mjuk och härlig bakgrundsoskärpa samt bildskärpa som utan problem kan jämföras med en fast optik. Du får i princip fyra fasta objektiv i ett, 28mm, 35mm, 50mm och 70mm. Helt enkelt en dröm för dig som vill ha känslan av en fast optik men det praktiska av ett zoomobjektiv.

Jag tycker om att använda mitt RF 28-70/2,0 L USM till att fota min hund. Det är en valp på 4 månader så den har otroligt mycket spring i benen och står nästan aldrig still, därför är det perfekt att snabbt kunna gå från 28mm till 70mm beroende på vart hunden stannar. Jag tycker objektivet ger en otroligt härlig charm tack vare den stora bländaren. Detta är ett objektiv som jag använder väldigt ofta och kan rekommendera starkt.

Alla bilder är taget med Canon EOS R5 + RF 28-70/2,0 L USM

Läs mer och beställ här: Canon RF 28-70/2,0 L USM