Bloggpost

2020-12-14

Förhandstest: Tamron 17-70/2,8 Di III-A VC RXD

Vi har fått möjlighet känna på Tamron 17-70/2,8 Di III-A VC RXD som är deras nya normalzoom för Sony E-fattning med APS-C sensor. Jag monterade objektivet på en Sony A6500 och begav mig ut i vinterns kvällsmörker.

Tack vare en stor bländare på f/2,8 och riktigt bra stabilisering kunde jag utan problem använda objektivet trots allt mörker. Objektivet har en ny AI teknologi för stabiliseringen som ska göra den mycket snabb och träffsäker, speciellt i video. Jag testade endast att fota med objektivet och det kändes mycket stabilt. När man fotar på kvällen är det lätt att leka med ljuset och det gör ingeting om stora delar av bilderna är mörka så länge man har någon ljuskälla som motiv. Det snöade relativt mycket men tack vare att objektivet är väderskyddat är det inget jag behövde oroa mig över. 

Efter någon timme fotande så kan jag gott säga att jag gillar objektivet. Det är smidigt och lätt vilket tillsammans med en smidig kamera som Sony A6500 kunde jag utan problem bära runt på kameran utan några som helst klagomål, jag bar den utan rem i handen hela tiden. Rent optiskt ser det också bra ut, detta är endast ett förproduktionsexemplar så vi kommer inte göra ett ordentligt test innan vi fått ett skarpt produktionsexemplar för att de ska representera samma optik som du köper och kommer att använda.

Så om du söker en prisvärd och smidig normalzoom till din Sony så är detta absolut ett objektiv vi kan rekommendera.

Läs mer och förbeställ objektivet här: Tamron 17-70/2,8 Di III-A VC RXD

Bilderna är redigerade i Capture One Pro 21

Blogg skriven av Mikael Lövgren