Nyhet

2021-03-23

Sony lanserar tre nya objektiv!

Sony släpper tre kompakta objektiv med fast brännvidd på 24, 40 respektive 50 mm till Sonys fullformatskameror med E-fattning. Tanken är att dessa, tack vare lite storlek och låg vikt, ska bli mycket bra komplement till framförallt A7 C-modellen. Objektiven fungerar förstås bra även för andra modeller i A7-serien och även modeller med APS-C-sensor, t ex A6000-serien.

Gemensamt för objektiven, förutom formatet, är bland annat att de är tillverkade i lätt och stark aluminiumlegering, har snabb autofokus med dubbla linjära motorer, har separat reglage för bländarinställning och är skyddade mot fukt och damm.

6. SEL24F28G_Terry-Donnelly-24mm-example_Cyberphoto.jpg

Objektiven tillhör Sonys påkostade G-serie som är optiskt och mekaniskt högpresterande och fungerar mycket bra till såväl stillbildsfoto som videoanvändning.

Den optiska konstruktionen består delvis av asfäriska linselement, som bidrar till låg grad av sfärisk aberration och låg distorsion, samtidigt som de bidrar till mjuk teckning av motivdelar utanför fokus (bokeh) och ett kompakt objektivformat. Med andra ord innebär det bland annat skarpa bilder från kant till kant, rak teckning och en fin bakgrundsoskärpa.

5. SEL50F25G_Bertrand-Bernager-50mm-example-.jpg

Till den fina bakgrundsoskärpan bidrar även en sjubladig bländare med avrundade bländarlameller, som även ger naturligare avbildning av punktformiga ljuskällor och reflexer i bilden.

Första leveransen för FE 40/2,5 G och FE 24/2,8 G beräknas under april och FE 50/2,5 G beräknas under maj.

Förbeställ redan nu:
Sony FE 50/2,5 G
Sony FE 40/2,5 G
Sony FE 24/2,8 G