Bloggpost

2021-04-26

Samyang XP - Top of the line!

XP är Samyangs bästa objektivsserie för foto och precis som deras övriga objektiv får du otroligt mycket kvalitet för pengarna. Dessa XP-objektiv går att jämföra med de bästa på marknaden till en bråkdel av priset, läs mer här nedan om de olika objektiven och vilket som passar dig bäst!

Missa inte tävlingen där du kan vinna ett valfritt objektiv från Samyang >

4D7A2203.jpg

Samyang XP 10/3,5 har den bredaste bildvinkel av alla objektiv i XP-serien och är dessutom helt fritt från distortion. Denna ultravidvinkel passar utmärkt till breda landskapsbilder, arkitektur och astrofoto. Att fotografera med en så pass bred vidvinkel är en unik upplevelse och du har möjlighet att ta otroliga bilder som inte är möjligt med något annat objektiv. Hela objektivet är byggt i metall och kommer med ett objektivlock som också är tillverkat i metall. Känslan av metallen tillsammans med den gummerade fokusringen är verkligen i toppklass och en njutning att fotografera med.

Läs mer och förbeställ här: Samyang XP 10/3,5

4D7A2200.jpg

Samyang XP 14/2,4 är också en vidvinkel men har en mer traditionell brännvidd som oftast används vid astrofoto och norrsken. Även detta objektiv är fritt från distortion. Tack vare en stor bländare kan du få fin bokeh med kort skärpedjup, bländar du ned får du en fin stjärneffekt i starka ljuskällor tack vare 9 bländarblad. Är du någon som fotograferar mycket landskap, arkitektur eller astro så är detta ett objektiv vi starkt kan rekommendera.

Läs mer och förbeställ här: Samyang XP 14/2,4

4D7A2197.jpg

Samyang XP 35/1,2 är en högkvalitativ vidvinkel med en brännvidd på 35mm som många har som favorit. Denna brännvidd är universal och passar till många olika situationer. Den är tillräckligt bred för att fota landskap eller arkitektur men är fortfarande inte för bred för att fota porträtt till t.ex. bröllop eller familjen. Tack vare en stor bländare på f/1,2 har du också möjlighet att få fin bakgrundsoskärpa och ge allt fokus på motivet. Är du ute efter ett fast objektiv och har svårt att välja mellan alla brännvidder så är detta helt klart det mest mångsidiga objektivet och du blir garanterat nöjd. 

Läs mer och beställ här: Samyang XP 35/1,2

4D7A2198.jpg

Samyang XP 50/1,2 har en klassisk brännvidd på 50mm med en stor bländare som kan ge fina porträtt men passar också mycket annat. Precis som en 35mm passar en 50mm många olika motiv bara att du får lite mer tele som ger mer fokus på motivet och komprimerar bakgrunden ytterligare ett steg. Den stora bländaren ger dig mer ljusinsläpp så du kan utan problem fotografera i mörkare förhållanden. 

Läs mer och förbeställ här: Samyang XP 50/1,2

4D7A2199.jpg

Samyang XP 85/1,2 är ett teleobjektiv som har stor inriktning på porträtt och detaljfoton. Tack vare mycket tele och en stor bländare kan man jobba väldigt mycket med separationen mellan motivet och bakgrunden, precis det man vill ha vid porträtt. Du får hög skärpa i ansiktet på modellen och en härlig, mjuk bokeh bakom vilket ger högt fokus på modellen i porträttet. 

Läs mer och beställ här: Samyang XP 85/1,2

Missa inte tävling på vår Facebooksida där du har möjlighet att vinna ett valfritt objektiv från Samyang värde upp till 11.090:-
Gå in på vår Facebooksida för att delta i tävlingen >
Läs mer om Samyang XP här>

Tävlingen pågår till 2021-04-30 och vinnaren lottas fram bland de som kommenterat med rätt svar. Vinnaren får välja ett valfritt Samyangobjektiv (exklusive Xeen).