Nyhet

2021-05-25

Nyhet: Panasonic Lumix GH5 Mark II

Panasonic släpper en uppgraderad version av en av de allra mest populära hybridkamerorna på marknaden, minst lika populär bland filmare som bland stillbildsfotografer.

Nytt är bland annat en uppdaterad bildsensor, möjlighet att spara 4K/60p/4:2:0/10-bitars film direkt till minneskortet, inbyggd V-log-funktion och inbyggda funktioner för trådlös live streaming över WiFi. Dessutom har kameran fått ett nytt batteri med högre kapacitet och möjlighet till både batteriladdning och drift via USB-C-kontakten.

GH5M2_sample1_blogg.jpg

Ny bildsensor och processor
Den nya bildsensorn behåller samma upplösning som hos föregångaren, men ger upp till 25% större dynamiskt omfång, för större tonomfång och bättre egenskaper i sämre ljusförhållanden. Den har även har fått en förbättrad antireflexbehandling som ska ge påtaglig skillnad i bildkvalitet t ex vid fotografering direkt mot starka ljuskällor.

Sensorn ger möjlighet till snabbare avläsning, vilket reducerar problematik med "rolling shutter". Den uppdaterade Venus-processorn bidrar till bättre tonomfång och ,er exakt återgivning av färgtoner och ljusnivåer. Den har även förbättrad brushantering och digital moiré-reducering.

GH5M2_sample2_blogg.jpg

Ingen beskärning
Hela bildsensorns yta används i alla videolägen, vilket innebär att man alltid har tillgång till maximal bilddata för att skapa bästa möjliga bildkvalitet, samtidigt som effektiva bildvinkeln inte ändras p g a varierande beskärningsgrad.

Förhandsboka nu och få ett objektiv samt batteri på köpet värde 2889:-

lumixgh5m2_prebook_hero.jpg