Nyhet

2022-10-27

Nyhet: Samyang V-AF 24mm & 35mm T/1.9

Samyangs videoanpassade V-AF-familj får utökning med två brännvidder till!

Den nya V-AF-serien är världens första objektiv för videokreatörer med autofokus och är designade för att underlätta processen att skapa videoinnehåll. För mindre än två månader sedan lanserade Samyang deras V-AF 75 T1,9 FE och nu återstår bara 20mm och 40mm T1.9 innan serien är komplett. De återstående två objektiven förväntas komma under första kvartalet 2023.

Alla V-AF-objektiv är designade för Sonys E-mount och har flera spännande och viktiga funktioner, så som kuggar för follow focus, indikatorlampa och en enhetlig design genom hela serien. Tack vare deras enhetliga vikt och storlek är det enkelt att använda objektiven med tillbehör som gimbals eller drönare, eftersom man inte behöver balansera om dem, vilket kan vara tidskrävande.

75mmT19VAFText.jpg

Konstruktionen i nya V-AF 35mm T1.9 består av 10 element i 8 grupper, och har 2 ASP- och 2 HR-speciallinser. V-AF 24mm T1.9 består av 11 element i 8 grupper och har 2 ED-, 2 ASP- och 3 HR-speciallinser. Båda objektiven är designade för att ge en mycket skarp och cinematisk look och en bländare med 9 lameller som ger en jämn och krämig bakgrundsoskärpa som får motivet att sticka ut och ge tydliga djupeffekter.

På sidan av objektivet finns ett anpassningsbart reglage som kan ställas in för att använda manuell fokus eller justera bländaren med fokusringen.

Under reglaget finns en focus hold-knapp som låser skärpan på ett visst avstånd. Användaren kan även tilldela andra funktioner till reglaget via en firmwareuppdatering.

Förväntad leveransstart för de nya objektiven är i november 2022.

Läs mer och beställ här: Samyang V-AF 24/T1,9 FE | Samyang V-AF 24/T1,9 FE

Se videon nedan där Samyang V-AF 75/T1,9 FE används under en videoinspelning.