Nyhet

2022-11-16

Nyhet: Pentax KF

En ny kompakt DSLR från Pentax!

Den nya Pentax KF är designad för att ge enastående prestanda i ett kompakt kamerahus. Kameran har den välkända damm- och vädertåliga konstruktion som kännetecknar Pentax och är den perfekta nybörjarkameran för dig med en aktiv livsstil.

Med den nya Pentax KF får du en mångsidig och flexibel kamera som är gjord för att enkelt kunna följa med dig på varje äventyr, oavsett väder. Trots den kompakta designen är den enkel att använda och man kommer åt alla kontrollerna på kameran även när det är kallt och man har handskar på sig. Den nya kameran ärver också många funktioner som finns hos Pentax större high-end-kameror, som avancerat autofokus, optisk sökare med nästan 100 % synfält och en vridbar LCD-skärm.

Pentax KF erbjuder högupplösta bilder, tack vare en toppmodern CMOS-bildsensor med 24,24 megapixel och 14-bitars utläsning. Kombinerat med en design utan AA-filter kan sensorn leverera högupplösta bilder.

Som de flesta Pentax-kamerorna har KF bildstabilisatorn inbyggd i huset. Stabiliseringsfunktionen minimerar effektivt skakningsoskärpa och har en kompensationseffekt på 4,5 slutarsteg. Det betyder att kameran levererar skarpa bilder, även när du använder ett teleobjektiv eller tar bilder i ljussvaga miljöer.

Bildstabiliseringsfunktionen används också för att ge kameran funktionen pixel shift, som återfinns hos Pentax high-end-kameror. Genom att utnyttja kamerans bildstabiliserings-mekanism (Shake Reduction) tar kameran fyra bilder av samma scen genom att justera bildsensorn lite för varje bild, samlar in all RGB-färgdata från varje pixel, och sätter samman dem till en enda extremt högupplöst bild.

Den nya kameran har en precis AF-sensormodul, SAFOX X, som säkerställer en responsiv och pålitlig autofokus. Med sina 11 sensorer, inklusive 9 korslagda sensorer i mitten, kan den här AF-modulen säkerställa exakt fokus på objektet även med en låg ljusstyrka så låg som -3 EV. Det säkerställer också den enastående AF-spårning av rörliga objekt.

Utmärkande egenskaper 

  • Nästan 100% synfält i den optiska sökaren 
  • Bildstabilisering som kompenserar upp till 4,5 slutarsteg 
  • Vinklingsbar LCD-skärm 
  • Astrotracer-funktion, Gör avancerad astrofotografering enklare 
  • WiFi-anslutning 
  • Sensordesign utan AA-filter för superhögupplösning 
  • Pixelshift-funktion kan trycka upp upplösning ännu mer 
  • Multi-pattern mätsystem i 77 segment 
  • DR-mekanism (dammborttagning)

Den nya kameran kommer börja levereras redan i slutet av november 2022.

Läs mer och beställ här: Pentax KF | Pentax KF + 18-55 WR