Bloggpost

2022-12-23

Vilken GoPro är rätt för dig?

Här är skillnaderna mellan Hero11 Black och lillasyskonet Mini.

När man tänker "actionkamera" är lätt hänt att tankarna går till GoPro som har utvecklat actionkameror i 20 år nu. I år lanserade GoPro den elfte generationen av serien Hero och då även Mini som kan ses som något av en spirituell uppföljare till Session som också var en något mer kompakt och lättare variant.

GoPro Hero11 Black och GoPro Hero11 Black Mini är i det stora hela väldigt lika men har några viktiga skillnader som kan vara bra att veta för dig står i begrepp att införskaffa dig en riktigt bra actionkamera.

Likheter och skillnader

Både Hero11 Black och Mini delar samma nya 27MP sensor och har samma inspelningsmöjligheter med 10-bit 5.3K 60fps, 4K 120fps och 2.7K 240fps video samt den fantastiska HyperSmooth 5.0 bildstabiliseringen.

Den största skillnaden är att displayen fram och bak har plockats bort på Mini i favör till den mindre storleken och vikten men har istället fått en mindre display på ovansidan som berättar i vilket läge kameran befinner sig i. Med GoPro Quik-appen kan du via din telefon ändra inställningar och se Live View från kameran innan du startar inspelningen, samt använda telefonen som fjärrutlösare.

Mini har på baksidan fått ett extra par monteringsfingrar för fler monteringsmöjlighetger. En annan viktig skillnad är att Mini kommer med ett inbyggt GoPro Enduro-batteri som laddas via USB-C och inte kan bytas ut. Det går dock bra att driva kameran från en inkopplad powerbank om så önskas.

 

Vilken kamera till vem?

GoPro Hero11 Black passar bättre om du vloggar eller skapar innehåll där du behöver se inramningen i realtid, även om du planerar att filma länge där batteribyten kan förekomma och att ha kameran inkopplad i en powerbank inte är optimalt. GoPro Hero11 Black Mini passar bättre om du planerar att montera den där liten storlek och låg vikt är till stor fördel, inte minst på drönare eller fordon.

Om du har frågor är du alltid välkommen att ringa oss på 090 - 200 70 00 eller maila info@cyberphoto.se

Läs mer här: GoPro Hero11 BlackGoPro Hero11 Black Mini