Test

2022-02-17

Test: OM SYSTEM OM-1

Nu har vi testat OM-1, förmodligen sista kameran att bära namnet Olympus.

Olympus har som bekant återfötts som OM SYSTEM och har "återskapat" sin gamla OM-1 som kom redan 1972, men nu som en kompakt och lätt digitalkamera framtagen för mycket tuff professionell användning. Den är IP-klassad upp till IP53!

Mats: OM-1 är en oerhört snabb och bra kamera som klarar både stillbild och video med bravur. Bildkvaliteten på stillbilderna räcker faktiskt mycket längre än många tror, och jag tycker också det är extra roligt att OM System även lagt ner energi på att skapa riktigt bra videokvalitet med många användbara filmfunktioner. Det gör att OM-1 passar för en mycket bredare användarskara än Olympus tidigare E-M1-modeller.

Autofokusen har blivit otroligt mycket snabbare och mer att lita på än i tidigare E-M1-modeller. OM-1 klarar nu av att följa motiven med mycket snabbare serietagning än "bara" 10 b/s, och med betydligt större träffsäkerhet än tidigare, till och med i 50 b/s-läget! C-AF för video har också blivit fantastiskt mycket bättre och det börjar nu närma sig de hybridkameror som fokuserar bäst i filmläget.

Läs hela testet här: OM SYSTEM OM-1

Missa inte den högoktaniga videon vi spelade in med OM-1 där Ricky The Awesome riskerar liv och lem på sin 80-talare!