Bloggpost

2022-02-26

X-files: Norrsken utanför Strängnäs

Veckans X-files är inskickad av Gustav Fridell.

Gustav: Jag köpte en Nikkor Z 28mm f2.8 glugg för några veckor sedan och valde den pga det låga priset. När jag fick hem den tänkte jag att jag hade gjort bort mig då den inte har en omkopplare för af/mf.

Men igår prövade jag den på f2.8 på Norrsken. Jag hittade en lösning på fokusbekymret då gluggen felfokuserade med automatik. Om jag tryckte ned avtryckaren halvvägs så kameran började fokusera så kunde jag med fokusringen på objektivet ställa in fokus själv. Valet blev då att få ljuspunkter långt bak i bilden att bli skarpa och av fotot att döma gick det bra.
Norrskenet på fotot är en kp5 som kämpar mot en stark måne. Fotot är taget vid Vik sommarstugeområde utanför Strängnäs i Södermanland.

Bilden är tagen med Nikon Z6 + Nikkor Z 28/2,8

Klicka här för att se större bild >>

"Vinn" en lyxig kamerarem från Italienska 4V Design. Värde 1100kr - 2000kr! 
Har du en egen bild du skulle vilja visa upp här i X-files så maila in den till blogg@cyberphoto.se. Den kan vara tagen med vilken kamera som helst. Berätta gärna lite kort om bilden. Den måste vara på minst 1200 pixlar bred. Bifoga filen i mailet. Alla publicerade bilder premieras med en lyxig kamerarem från Italienska 4V Design. Värde 1100kr - 2000kr! ​Många ser nog fram emot att få se just din bild!