Bloggpost

2022-04-14

Nikon avtäcker firmware 2.0 till Z9

På onsdag nästa vecka blir Nikon Z9 ännu bättre med 8,3K 60p RAW, anpassningsbara fokusområden och mycket, mycket mer!

Mot slutet av förra året släppte Nikon sitt hybridmonster Nikon Z9 och lovade redan då att vi skulle få en rejäl uppdatering mot våren med bland annat 8K 60p RAW. På onsdag 20/4 kommer firmware 2.0 att bli tillgänglig för nedladdning.

Spela in krispig 12-bitars ProRes RAW HQ eller nya N-RAW-video direkt till minneskortet – ingen extern enhet krävs. För att göra redigeringsprocessen ännu smidigare skapas också en så kallad proxyfil i full HD. Nikons nya N-RAW-videoformat packar allt djup och detalj i 12-bitars RAW-video i en fil som är hälften så stor som motsvarande ProRes RAW HQ-filer. Arbeta med ökade upplösningar, bildhastigheter och bitdjup utan att sakta ner din redigering. Med uppdateringen kommer du även kunna aktivera en röd ram runt displayen för att tydligt indikera när du spelar in samt möjligheten till att visa det kraftfulla exponeringsverktyget waveforms.

Ibland behöver du exakt kontroll över var din Z9 ska fokusera. Med 20 nya anpassade Wide-Area AF (C1/C2)-alternativ i fotoläget, och 12 i videoläget, kan du definiera formen på ditt fokusområde. Ditt anpassade fokusområde kommer till och med att fungera samtidigt med motivavkänning och ögonupptäckt AF.

NikonZ9_F2.0_blogg.png

För första gången i en Nikon-kamera kan du nu spara flera fokuspositioner på Z9 eller ditt kompatibla objektiv och återkalla dem med en knapptryckning. Firmware 2.0 låser upp ett alternativ för att öka Real Live Viewfinder-uppdateringsfrekvens till 120 fps, vilket gör det ännu enklare att spåra snabba åtgärder som sport, fåglar och vilda djur.

Vill du veta mer om Firmware 2.0 kan du läsa här på Nikons hemsida: Z9 Firmware 2.0