Nyhet

2022-07-28

Nyhet: Samyang AF 85/1,4 FE II

Samyang lanserar nu version II av sin ljusstarka 85mm-optik med autofokus till Sony E.

Nytt på version II är att den är mindre, lättare samt att den har fått både en programmerbar funktionsknapp på sidan samt en brytare som låter dig välja om ringen ska styra fokus eller bländare. Autofokuseringen ska också enligt Samyang själva ha en snabbare och tystare vilket självklart uppskattas av videokreatörer likväl som fotografer.

SamyangAF85FEIIknapp_blogg.jpg

Detta blir Samyangs tredje objektiv som förnyas till version II, tidigare AF 50/1,4 FE II och AF 35/1,4 FE II som båda har fått vår mest gyllene utmärkelse "toppklass" när vår produktspecialist Mats har testat vad de gått för så vi ser fram mycket emot att få testa denna optik också.

Samyang AF 85/1,4 FE II är anpassat för fullformatskameror men kan självklart användas lika bra på kameror med sensor i APS-C-format. Bildvinkeln blir då motsvarande ~128-136 mm brännvidd, jämfört med 35mm fullformat. 

En ljusstark, högpresterande 85:a är porträttfotografens bästa vän. Den är också användbar t ex vid konsertbilder, sportfoto och bilder av djur och natur på lite kortare avstånd.

Utmärkande egenskaper

  • Anpassad för fullformat
  • STM-motor för tyst och snabb AF
  • Liten och lätt, endast 509 gram
  • Programmerbar funktionsknapp på optiken
  • Vädertätad

Just nu får du som förbokar en Samyang AF 85/1,4 FE II en Samyang Lens Station kalibreringsstation (Sony E) värde 799:- på köpet! Gäller t.o.m. 2022-08-27

Läs mer och förbeställ här: Samyang AF 85/1,4 FE II