Test

2022-07-14

Test: Canon EOS R7

Nu kan du läsa testet på Canons nya högpresterande APS-C-kamera!

EOS R7 är en spegelfri hybridkamera med fokus på hastighet och videoinspelning. Den har en 32,5MP APS-C CMOS-sensor med 5-axlig bildstabilisering som kompenserar upp till 8 steg. Autofokusen och dess motivföljning är ytterligare förbättrad och EOS R7 passar utmärkt för fotografering och filmning av t ex fåglar, djur och natur och sport tack vare suverän autofokus och bildstabilisering.

Mats: Jämfört med många konkurrenter så klarar R7 att sätta fokus på fåglar som kommer flygandes i hög hastighet rakt emot kameran bättre än många andra både vid stillbildstagning och filmning. Av alla tusentals bilder som jag tog med R7 och 15 b/s så var det rätt få bilder där fokus inte satt någonstans på fågeln, och jag fick en hel del bilder där skärpan satt mitt i prick på ögonen.

CanonEOSR7TestGif_blogg.gif

EOS R7 fungerar bra som videokamera också, även om den inte klarar "allt" som kanske en professionell filmare kan tänkas behöva. Den spelar in upp till 4K / 30p (översamplat från 7K), samt 4K / 60p med aningen beskuren bild (i 8 bitars 4:2:0). Slow motion 120p är också möjligt, men bara i FHD 1080p.


Jämfört med t ex DSLR:n 90D med samma antal pixlar på sensorn så har Canon lyckats förbättra signalbehandlingen med märkbart bättre brusegenskaper på höga och framförallt låga ISO, förmodligen tack vare den uppgraderade sensorn och processorn.

Läs hela testet här: EOS R7 kamerahus + EF-EOS R adapter