Bloggpost

2022-09-15

Umeås Fotodag - Lucia Griggi

Vi har den stora glädjen att presentera den första av föreläsarna som kommer till Umeås Fotodag - Lucia Griggi är en hyllad djur- och naturfotograf som du har chansen att lyssna till den 8 oktober i Umeå.

Den 8 oktober på Nolia startar Sveriges Fotodagar sin turné. Umeå är första staden där man kan träffa utställare inom foto, video med mera. Se de senaste nyheterna, prata bildskapande med nya och gamla vänner och ta del av alla erbjudanden på plats på Nolia.

Lucia Griggi är fotografen, filmaren och Canonambassadören som utforskar den vilda naturen och dess djurliv. Hon har genomfört flera expeditioner till avlägsna platser på Antarktis och Arktis, där hon har fotograferat både på marken och från luften.

Lucia Griggis bilder har prisats i flera internationella fototävlingar och hon har jobbat med uppdragsgivare som BBC, Warner Brothers och Disney.

Lucia berättar: ”Jag kommer att prata om fotografering i kalla klimat i Högarktis och Antarktis. Berätta historier från några av de mest avlägsna platserna på vår planet, från ursprungsbefolkningen i norr till expeditioner genom Antarktis längst i söder, om hur jag fotografera vilda djur och alla landskap som ständigt förändras. Dessutom om bevarandefoto och att hjälpa planeten.”

Köp biljett till föreläsningarna här - just nu - gå två och betala för en, 395:- 

Mässdelen är kostnadsfri att delta i.

Dag och tid: 8 oktober kl 9:00-17:00 Plats: Nolia, Signalvägen 3 i Umeå

Varmt välkommen!