Bloggpost

2023-12-01

Här är vinnarna i Vilda djur-tävlingen!

SteveWinterVildaDjurVinnare_blogg1.webp

Ett stort grattis till Anne-Sophie Enberg, Edward Parzyjagla och Dick Nilsson!

Under denna sommar hade vi tillsammans med den framstående vildmarksfotografen Steve Winter en fototävling på temat "Vilda Djur". Det var många fantastiska bidrag som kom in och Steve har valt ut tre vinnare så vi säger ett stort grattis till Anne-Sophie Enberg, Edward Parzyjagla och Dick Nilsson! Anne-Sophie har vunnit en exklusiv Portfolio Review med Steve och Edward och Dick har vunnit böcker signerade av Steve. Nedan kan du läsa Steves kommentarer för de vinnande bidragen.

1. av Anne-Sophie Enberg
Steve: Jag valde denna bilden för att jag gillar hur djuren kollar på varandra, ofta ser man att djuren kollar in i kameran men här kollar de intensivt på varandra vilket ger en intressant och annorlunda bild som dessutom har en intressant komposition.

2. av Edward Parzyjagla
Steve: Det jag fastnade för i denna bilden är den perfekta kompositionen där fotografen också har fångat vingarna i precis rätt ögonblick. Solens placering lyfter kompositionen och kontrasten mellan de gula och blå färgerna gör bilden behaglig att titta på. För mig är detta en perfekt komposition tagen i det perfekta ögonblicket.

3. av Dick Nilsson
Steve: Det jag gillar med denna bilden är att fotografen har fångat ett spännande ögonblick. I Pantanal finns det jätteuttrar som kan bli över två meter långa med vassa tänder. Uttrarna retar ofta jaguarer som kommer ner till floden för att jaga, med ett lekfullt beteende där de så fort jaguaren vänder sig om börjar väsnas för att på nytt fånga dess intresse. En bild som på ett bra sätt fångar ett beteende hos uttrarna som inte många känner till.

Ett stort tack till Steve Winter och alla som varit med och deltagit i denna tävling! Nu laddar vi batterierna, putsar linsen och formaterar minneskortet inför kommande tävlingar.