Bloggpost

2023-02-17

Säkerhet i naturen med Garmin inReach Mini

Bevarandafotograf Jonas Paurell berättar varför Garmin inReach Mini alltid följer med honom ut på äventyr.

Garmin inReach Mini är en satellitkommunikationsenhet och nödsändare framtagen för naturfotografer, snöskoteråkare, skogsarbetare, renskötare, jägare, eller fjällvandrare. Med inReach Mini kan du alltid kalla på hjälp eller nå dina nära och kära, även på platser där mobiltelefonen inte har täckning.

Jonas Paurell är naturfotograf, utforskare, fotoworkshopsledare, och certifierad internationell fjälledare (UIMLA). Han är ute i naturen året runt både i närområdet där han bor och på några av de mest avlägsna platserna på jorden där han arbetar med att berätta historier som främjar bevarandet av vilda platser och djur.

Jonas berättar: Jag har använt Garmin inReach Mini sedan den lanserades 2018. Jag använder den för att först och främst när jag är ute i naturen för att vara säker på att alltid kunna komma i kontakt med räddningstjänsten ifall någonting händer. Detta gäller ju både i Sverige och utomlands då den funkar i princip överallt när man har fri sikt mot himlen och alla satelliter. Att kunna skicka en nödsignal via satellit är utan tvivel den viktigaste funktionen.

Läs hela artikeln här: Säkerhet Med Garmin InReach Mini