Bloggpost

2023-02-20

Släpp loss kreativiteten med TourBox

Få full kontroll över din foto- och videoredigering!

TourBox NEO och TourBox ELITE är kontrollpaneler som underlättar arbetet med t ex fotoredigering eller videoredigering i datorn och är kompatibla med både Windows och Mac. Panelen har ett antal knappar, reglage och vred - där funktionen kan skräddarsys efter respektive programvara eller användningsområde. Den huvudsakliga skillnaden mellan NEO och ELITE är att den sistnämnda fungerar trådlöst via Bluetooth och har avancerad haptisk feedback medan NEO ansluts med kabel till datorn och är därför något lägre i pris.

Carl på CyberPhoto har provat på TourBox och har följande att berätta om sina intryck:

Jag ska erkänna att jag initialt var skeptisk, inte mot själva kontrollpanelen utan min förmåga att förändra sättet jag redigerar foto och video. Många kan säkert känna igen sig i detta att när man gjort en sak på ett visst sätt tillräckligt länge kan det bli svårt att se sig göra det annorlunda.

Ungefär så gick tankarna när jag kopplade in TourBox i datorn och laddade ner den tillhörande mjukvaran TourBox Console som översätter knapptrycken till kommandon. Till min förvåning tog det inte lång tid alls innan en vana började gro i vilka knappar som gjorde vad. TourBox Console kommer med ett par förinställningsprofiler för några av de mest populära foto- och videoredigeringsprogrammen men TourBox tillhandahåller även ett användarskapat bibliotek av profiler på sin hemsida till alla möjliga program som exempelvis TurboCAD, Cubase, Krita och Microsoft Excel så tro inte att den här apparaten endast kan användas till foto- och videoredigering.

TourBox kanske allra största styrka, i mitt tycke, är möjligheten att skräddarsy kontrollpanelen på exakt det sätt du vill ha den vilket i sig var ett rätt roligt moment att fundera på hur knapparna och vreden kunde användas på bästa sätt. Det går nämligen att programmera olika funktioner för samma knapp genom att du dubbelklickar på den eller klickar på den i kombination med en annan knapp. Detta säkerställer att du har tillräckligt med möjligheter att programmera alla kommandon du behöver för att effektivisera ditt arbete.

Läs mer och beställ här: TourBox NEOTourBox ELITE