Test

2023-02-15

Test: Panasonic Lumix DC-S5 II

Hur stora framsteg har Panasonic gjort? Vi har tagit reda på svaret.

Mats: Panasonic S5 II ger ett mycket gediget intryck tack vare ett chassi av magnesiumlegering och ett mycket skönt grepp, trots det kompakta formatet. Panasonic har också designat om greppet till det bättre jämfört med föregångaren, kameran känns som gjuten för handen.

S5 II är den första Lumix-kameran med hybrid fasdetekterande autofokus, PDAF, vilket kombinerat med kontrastbaserade autofokusen ökar hastigheten och träffsäkerheten avsevärt. Motivigenkänning och motivföljning är till följd av detta förbättrade och har nu blivit riktigt bra på att följa bl.a ögon, ansikte, huvud, människokroppen och djur. Den saknar dock specifik motivdetektering för motorfordon, flygplan etc, men efter att ha testat S5 II under Rally VM så råder ingen som helst tvekan att autofokus blivit rejält mycket snabbare än tidigare Lumix-kameror och har inga problem att följa bilar.


Den nya processorn ger kameran inspelningsmöjligheter såsom intern 4:2:0 10-bit 6K (3:2) och 5,9K (16:9) upp till 30p/4:2:2 C4K och 4K med 60p. Den nya fläktkonstruktionen gör även att du har obegränsad inspelningstid utan att öka storleken på kameran.

Läs hela testet här: Panasonic Lumix DC-S5 II

Fler bilder tagna med  Panasonic S5 II hittar du här ->>