Bloggpost

2023-03-10

Stockholms Fotodag - Alexander Mahmoud

Kom och se prisade Dagens Nyheter-fotografen berätta om utmaningarna och vad som krävs för att skapa bilder som berör.

Alexander Mahmoud är fotograf på Dagens Nyheter. Med kameran som verktyg skildrar han händelser både i Sverige och internationellt. Han har följt thailändska bärplockare i Norrland, dokumenterat konsekvenserna av gängskjutningar och mött flyktingar på Lesbos – för att nämna några exempel.

Han har flera gånger nominerats till Stora journalistpriset, som Årets berättare och Årets röst. Han har även vunnit priset tillsammans med DN-journalisterna Josefin Sköld och Patrik Lundberg – för deras granskning av det svenska adoptionssystemet. Då i kategorin Årets avslöjande.

Alexander har även sommarpratat i Sveriges Radio och släppt två böcker, nu senast ”Du vill inte mer” som kom ut i februari på Norstedts förlag. Den nya boken, som Alexander beskriver som en kärleksförklaring till arbetet, är en fotografisk arbetsdagbok där 150 bilder blandas med texter om hans arbete på DN, livet i övrigt och om möten med olika människor – kända såväl som mindre kända.

– Jag jobbar mycket och sen när jag är ledig så vill jag jobba, eller jag drömmer om jobbet. Det är väl så när man har fått sitt drömjobb, säger Alexander om att vara DN-fotograf.

På Stockholms Fotodag den 25:e mars kommer Alexander utifrån sin senaste bok berätta mer om jobbet som fotograf på Dagens Nyheter: Vilka utmaningar han möter, hur hans vardag ser ut och vad som krävs för att skapa bilder som berör.

Mässdelen är kostnadsfri att delta i.

Köp biljett till föreläsningarna här - just nu - gå två och betala för en, 395:- 

Dag och tid: 25 mars kl 9:00-17:00 Plats: Stockholmsmässan, Mässvägen 1, Älvsjö

Varmt välkommen!