Nyhet

2023-05-17

Pentax lanserar två nya normalobjektiv

Pentax50mmNyhet_blogg.jpg

Välj mellan modern eller klassisk look!

Idag får vi stifta bekantskap med två nya objektiv till Pentax fullformatskameror, nämligen HD FA 50/1,4 och SMC FA 50/1,4 Classic. Båda objektiven delar brännvidd och storlek på bländare men är designade för att ge tydligt olika bildåtergivningar. Detta ger fotografer ett konstnärliga alternativ beroende på deras kreativa avsikt eller tillämpning. Båda har Pentax K-fattning och täcker trots sina små mått hela fullformatssensorn.

Pentax HD FA 50/1,4 är ett kompakt och lätt objektiv som är utformat med den senaste högkvalitativa HD-beläggningen i flera lager för att säkerställa kontrastrika bilder med skärpa från kant till kant. Objektivet ger minimal flare och ghosting, även i utmanande ljusförhållanden som till exempel motljus.

Pentax SMC FA 50mm f/1,4 Classic är designad att skapa en klassisk, unik bildåtergivning liknande ett objektiv utvecklat för 50 år sedan. Genom försiktig finjustering av objektivets konstruktion har denna optik designats att avsiktligen skapa en unik visuell effekt som kallas regnbågsöverstrålning, eller på engelska "Rainbow Flare", när du fotograferar med öppen bländare och starkt motljus. Om du ställer in bländaren över f/2 så försvinner effekten.


Regnbågsöverstrålning, eller på engelska "Rainbow Flare"

Utseendemässigt är båda objektivet rätt lika i grundutförandet men har några tydliga skillnader som skiljer dem åt. Pentax HD FA 50/1,4 pryds av Pentax ikoniska gröna ring och har en mer mönstrad fokusring jämfört med den desto stilrenare Classic-varianten.

Läs mer och beställ här: Pentax HD FA 50/1,4Pentax SMC FA 50/1,4 Classic