Bloggpost

2023-05-19

RIFO 2023 i Umeå

Rifo_Umeå.jpg

Besök utställningen på Folkets Hus denna helg!

Riksfotutställningen, RIFO, anordnas av RSF - Riksförbundet Svensk Fotografi i samarbete med deras lokala fotoklubbar. I år har turen kommit till Umeå Fotoklubb och Fotoföreningen F’labb att gemensamt arrangera eventet med vernissage och tävlingsdel. RSF som är en ideell sammanslutning av fotoklubbar och direktanslutna medlemmar vill inspirera till fortsatt utveckling och ta svensk fotografi till nästa nivå. En del av detta är just Riksfotoutställningen. Utställningen omfattar kollektioner, enstaka bilder, påsiktsbilder, digitala bilder och bildspel i alla tänkbara genrer.

Bland de inskickade 2437 bidragen har jurygrupperna valt ut 397 bidrag som visas för allmänheten i utställningen under helgen. Belöningen i form av medaljer och andra utmärkelser delas ut i samband med resultatredovisningen. Hedersutmärkelser av olika slag delas ut under festliga former under efterkommande bankett. 
 
Vi är med och sponsrar med vinster till vinnarna i RIFO 2023. Eventet går av stapeln den 19 -21 maj och vernissagen är öppen för allmänheten mellan 09-16 på lördag och 09-13 på söndag. Bildvisningarna äger rum i Umeå Folkets Hus.