Nyhet

2023-09-20

Nyhet: Nikon Z f

NikonZFNyhet_blogg.jpg

Nikon lanserar Z f, inspirerad av den ikoniska FM2!

Nikon Z f är Nikons senaste spegellösa kamera i fullformat/FX-format, som kombinerar traditionell design med avancerad teknik. Z f är utrustad med samma EXPEED 7 bildhanteringssystem som Nikon Z9, vilket möjliggör högpresterande stillbildstagning och filminspelning. Kombinationen av stil och teknologi resulterar i en kamera perfekt för alla som vill uttrycka sin kreativitet.

Inflytandet från Nikons tidigare kameror är tydligt i varje detalj hos Z f. Den retroinspirerade looken kommer från den ikoniska FM2, liksom rattarna, avtryckaren och Nikons logotyp från 1970-talet. Alla rattar är gjorda av mässing för en högkvalitativ känsla. Utöver den vanliga Picture Control-inställningen för monokroma bilder, har Z f utrustats med två nya Picture Controls: platt monokrom och monokrom med djup ton. Ett dedikerat svartvitt läge har lagts till i foto- och filmväljaren så att det går snabbt att växla mellan lägena.

NikonZFNyhet_blogg2.jpg

Kameran är också utrustad med en mängd andra inspirerande funktioner, inklusive Creative Picture Controls 
och pixelförskjutning – en funktion som Z f är den första att stödja. Den nya kameran levereras med flera spännande filmfunktioner, inklusive 10-bitars H.265-inspelning samt att den kan spela in upp till 125 minuter i 4K UHD. Den har också ärvt flera funktioner från Z 9, inklusive möjligheten att justera ISO-känslighet i steg om 1/6 EV och visningen av en röd ram vid filminspelning.

Säljsstart för Nikon Z f är redan i oktober 2023.

Läs mer och beställ här: Nikon Z fNikon Z f + Nikkor Z 24-70/4 S