Nyhet

2024-07-17

Nyhet: Canon EOS R1 & EOS R5 Mark II

Canon EOS R1 och Canon Eos R5 II nya kameror från Canon

Canon lanserar två efterlängtade nyheter!

Canon EOS R1

För två månader sedan bekräftade Canon att EOS R1 är under utveckling och idag får vi veta alla detaljer. Canon EOS R1 är utrustad med en stackad CMOS-sensor på 24,2MP som med Digic X- och den nya Digic Accelerator-processorn erbjuder hastigheter som kan möta de mest krävande motiven. Den är även försedd med Canons mest avancerade High detail low-pass filter som effektivt dämpar moire-effekten utan att förlora signifikant skärpa. Med den elektroniska slutaren erbjuds seriebildtagning upp till 40 b/s med pre-shooting.

När det kommer till video är EOS R1 mer än kapabel för professionellt användande med inspelning upp till 6K60p RAW i C-Log2 och 3 samt 4K120p.

Autofokuseringen har också fått stora förbättringar med nya Dual Pixel Intelligent AF med smart prioritet där det händer vilket är användbart för bland annat sportfotografer. Den interna bildstabiliseringen (IBIS) kompenserar upp till 8,5 steg längre slutartider.

EOS R1 har inbyggda valbara AI-funktioner för bilduppskalning som förvandlar från 24MP foto till 96MP, och brusreducering som kan sänka brusnivåerna med 2 steg. Den har en 9.44M punkter 0.9x high brightness EVF med blackout-fri seriebildtagning och är designad att aldrig imma igen. Eye Control AF, som introducerades i EOS R3, är ännu mer exakt och responsiv med 2x snabbare avläsning än tidigare.

Säljsstart för Canon EOS R1 är november 2024.

Läs mer och beställ den här: Canon EOS R1
 

Canon EOS R5 Mark II

Canon har jobbat hårt med utvecklingssidan och passar på att idag även lansera den efterlängtade Mark II av storsäljaren EOS R5 från 2020. Den levererar stillbilder på 45MP och video upp till 8K60p RAW i C-Log2 och C-Log3.

Bland nyheterna i Mark II finns bättre värmeavledning, HDMI A-port, tally lamp, samma videocodes som Cinema EOS och möjlighet att fånga video i Full HD och stillbilder i jpeg samtidigt som du filmar utan att behöva pausa.

Två batterigrepp, båda med ethernetport, att köpa till varav den ena har en inbyggd fläkt som utökar inspelningstiderna.

Även EOS R5 Mark II har försetts med inbyggda AI-funktioner för den som vill omvandla ett foto på 45MP till hissnande 179MP.

Säljsstart för Canon EOS R5 Mark II är augusti 2024.

Läs mer och beställ den här: Canon EOS R5 Mark II

EOS R1 hus
Kampanj
Canon
EOS R1 hus
  • Fukt- och dammskyddad
  • 6K RAW 12-bit & 60fps
  • Serietagning upp till 40 bilder/s
Beställningsvara
91 290:-
EOS R5 Mark II kamerahus
Nyhet_splash2.png
Kampanj
Canon
EOS R5 Mark II kamerahus
  • Proffskvalitet för stillbild &video
  • Video upp till 8K RAW 12-bit & 60fps
  • Serietagning upp till 30 bilder/s
Tillfälligt slut
57 990:-